Stötpoker

 

Stötpoker som på engelska kallas stud poker är en riktig klassiker bland pokerspel. Det var detta spel som ansågs mer som ett skicklighets spel än ett vanligt kortspel. Vilket gjorde det lagligt att spela förr i tiden.

Stötpoker kan spelas med både sju och fem kort. Seven card stud eller Five card stud. Grunderna i dessa två är samma, det enda som skiljer är kortmängden.

Seven Card Stud
I detta spel tilldelas spelaren både mörka och öppna kort. Korten delas ut i ett bestämt mönster några åt gången. I första given får spelaren två mörka kort och ett öppet som hela bordet kan se. Spelaren som har det lägsta öppna kortet börjar prata. Spelaren måste då lägga in en bring in. Med det menas att spelaren är tvungen att lägga in pengar i potten. Summan spelaren lägger in beror på vilken insats bordet har. Är det ett bord på 10/20 ska spelaren lägga in 5 i potten. Sedan fortsätter satsningsrundan runt bordet.

När alla kring bordet pratat och lagt sina bet får spelarna ett till öppet kort. Den som har den bästa kombinationen i de två öppna korten börjar prata. När man gått ett varv kommer ytterligare ett öppet kort till var och en av spelarna. Nu har alltså spelarna som är med i potten fem kort, tre öppna och två mörka. Samma procedur gäller här den som kan visa den bästa kombinationen av sina nu tre öppna kort börjar prata. Efter detta kommer ett fjärde öppet kort ut och efter det ett femte fast denna gång mörkt kort. Nu har alltså spelarna som är med i potten sju kort. Fyra öppna och tre mörka, med hjälp av dessa kort ska man nu försöka kombinera ihop den bästa femkortshanden.

FiveCard Stud har samma principer, skillnaden är att här tilldelas du fem kort istället för sju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *