Recension Schmidt – Treat Your Poker Like a Business

 

Här är en ny recension av en pokerbok som jag har läst tidigare. Kolla gärna in kategorin pokerböcker om du vill ha fler grymma tips på bra läsning.

Dusty Schmidt – Treat Your Poker Like a Business
För några år sedan skulle namnet Dusty Schmidt inte fått någon att höja på ögonbrynen. En person som inte spelade livepoker fanns helt enkelt inte på någons karta. Men i dessa dagar lever vi en onlinevärld, och poker är förstås inget undantag. Idag dominerar nätpoker hela scenen, med undantag för WSOP.

Dusty Schmidt har blivit en legend inom nätpoker på PokerStars. Hans smeknamn Leatherass kommer från en replik i filmen Rounders och har har gjort honom mycket känd i pokervärlden. Så när någon som tjänat hundratusentals dollar om året på att spela online berättar om hur han gjorde det, då bör man lyssna.

Schmidt är en grindare, en spelare som spelar timme efter timme i cash games och sakta men säkert spelar upp sin rulle. Fokus ligger på att hela tiden öka stadigt, inte på de stora snabba och riskfyllda vinsterna. Men den här boken belyser inte bara en pokerfilosofi utan också ett mycket effektivt sätt att se på poker som ett företag.

Boken är inte särskilt teknisk till sin natur och det uppskattar jag verkligen. Jag har läst alldeles för många pokerböcker som bara har radat upp exempel på en massa pokerhänder. Det har skapat en känsla av falsk säkerhet för de spelare som följt dem bara för att de har lyckats med några detaljer – inte hela konceptet. Schmidt täcker helheten mycket, mycket bättre.

Den som läser den här (ganska dyra) boken kommer inte bara att inspireras av historien om Dusty Schmidt, utan också om hur fokuserad och driven han är. Denna bok motiverade mig på samma sätt som Tony Holdens Big Deal en gång gjorde. Den är som sagt inte billig, men få böcker är lika inspirerande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *