Kom igång med online-poker!

 

Jag lovade att jag skulle skriva en hel del tips för den som är nyfiken på poker och som gärna vill börja. Därför tänker jag nu börja med ett väldigt grundläggande tips och guidning inom hur man registrerar sig på en pokersite och vad man bör tänka på i det läget. Många tänker att det inte spelar någon större roll i valet av site, men det finns en hel del små saker att tänka på.

Registrera dig online
Börja med att registrera dig på en pokersite, det finns många olika siter och det gäller att du hittar någon som passar in på dig och dina behov. Det finns recensioner för det mesta och så även de olika pokersiterna, så kolla bland recensionerna och se vad andra tycker om sidan. Var noga med att du väljer en seriös pokersite och ett tips är att välja en som har sitt säte i EU, detta gör att vinsterna blir skattefria, dessa siter brukar ha en EU-flagga på sin site.

När du registrerat dig online så kan du om du vill ladda ned en programvara, denna tjänst finns nästan på varenda pokersite idag. Detta betyder att du laddar ned plattformen till din dator istället och får på så sätt bättre grafik och ljud.

Var noga med att siten har ett säkert betalningssätt. Oftast är det smidigaste sättet att sätta in och ta ut pengar via kreditkort, men oftast finns också valmöjligheter som check och wire transfer, dvs. du får pengarna insatt på ett bankkonto.

Förslag på bra pokersiter är: Betsson.com, UniBet, Bet365, PokerStars, Bet24 m.fl.

Spela på skoj
Även om man är en erfaren pokerspelare så kan det vara bra att testa siten och se hur allt fungerar. Nästan alla siter idag erbjuder att ”spela på skoj” eller ”playmoney” och innebär precis som det låter att man bara spelat på låtsas. Detta är ett bra sätt för att förstå hur bettingsystemet fungerar men också ifall man är osäker på själva spelet. Oftast spelar man inte mot någon dator utan direkt med andra människor som också är i samma test-mode, faran med detta är att det lätt kan bli oseriöst spel då det inte gäller någonting särskilt, och då är tanken om att förstå psykologin och lägga upp en strategi och taktik som bortblåst.

Känner du dig sen som att du är med på hur allt fungerar och det är dags för att spela på riktigt så är det smartaste att börja vid de lägsta borden för att sedan i takt med din framgång vid de borden sakta arbeta sig upp på högre nivåer. I Sverige finns en lag att man måste vara över 18 år för att få spela om pengar och som kan ge höga böter och straff för den som bryter mot dem. En annan sak som kan vara viktig att veta är att man aldrig förlorar mer pengar än vad man själv har satsat och heller inte kan låna pengar i pokersiternas kreditsystem.

Om anslutningen bryts
Den största risken med att spela online poker, förutom det beroende som kan infinna sig hos vissa samt att man kan förlora allt för stora summor pengar är att man kan mista sin internetanslutning och där också bli offline från spelet. Pokersiternas system räknar då detta som att du har gått all in med din hand, även om du har marker kvar. Detta innebär alltså att du inte förlorar potten direkt utan faktiskt är med och spelar om de pengar som ligger i potten under det tillfället du blev offline.

Dock är detta en tjänst som de flesta pokersiter bara brukar erbjuda ett par gånger i månaden och skulle det inträffa oftare för dig att du kopplas ned så kommer då potten gå helt förlorad för dig.

Jag hoppas denna guide kan hjälpa dig i dina första steg ute i nätpokervärlden och kommer i framtiden fylla på med ännu fler tips och guider för att även du ska bli en korthaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *