Kan du din pokerbluff?

 

Att bluffa är ett viktigt inslag i alla pokerspel. Det kan helt förändra förutsättningarna kring bordet: starka kan verka svaga, medan svaga verkar starka, och bara en skicklig pokerspelare kan se skillnaden! Men det finns mer till bluffen än att bara fejka styrka. Här är några olika pokerbluffar som breddar din arsenal.

1. Vanlig, rak bluff
Den vanligaste bluffen. Du slänger in en massa marker vid showdown och hoppas att alla lägger sig. Om inte är du garanterat död i vattnet som man så engelskt brukar kalla det. En farlig bluff, men effektiv då och då. Speciellt vid mer avancerad poker, eftersom den är så ”simpel” att många inte väntar sig den.

2. Semibluffen
Semibluffen är nästan som en rak bluff men du bygger upp den lite tidigare, innan turn eller river. Visa styrka i hopp om att få så många som möjligt att lägga sig, och om någon bestämmer sig för att syna ner dig, se till att du har några outs som kan ge dig en vinnande hand på turn eller river.

3. Fortsättningsbluffen
Ibland kan det fungera bra att satsa hårt preflop och fejka ett PP eller AS. Vad du vill göra efter det är att fortsätta betta aggressivt även om floppen inte förbättrade din hand. På så vis kan du försöka stjäla potten, eftersom chanserna är små att någon annan träffar något värt att syna dina monsterbetar med.

4. Check-raise
En vanlig bluff nu, eftersom många människor har sett den användas i WSOP. Den är sjukt effektiv när den fungerar, men se till att du vet vad du gör: ett felsteg kan kosta dig mycket mer än du räknat med om motståndaren sitter på nötterna.

Någon annan som har tips och idéer kring hur man bluffar effektivt i poker?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *